Hoe kun je makkelijk en snel personeel werven?


Personeel werven

Het is tegenwoordig een flinke uitdaging om goed personeel te vinden. De arbeidsmarkt is krap en bedrijven moeten slim en creatief zijn om talent aan te trekken. In deze blog geven we je handige tips om op te vallen en succesvol personeel te werven.

1. Zorg voor een sterk bedrijfsimago

Voordat iemand besluit om bij jou te solliciteren, willen ze weten waar je bedrijf voor staat. Zorg ervoor dat je als werkgever een goed imago hebt. Laat zien wat jouw bedrijf bijzonder maakt en wat je werknemers kunt bieden. Dit noemen we ‘employer branding’. Wanneer je dit goed doet, trek je sneller mensen aan die bij jouw bedrijf passen.

2. Laat je huidige medewerkers helpen

Je eigen medewerkers zijn vaak de beste ambassadeurs voor je bedrijf. Zij weten hoe het is om bij jou te werken en kennen misschien mensen in hun netwerk die goed bij jullie zouden passen. Moedig je team aan om mensen aan te bevelen voor nieuwe functies. Dit kan via een beloningssysteem of door simpelweg te vragen of ze willen helpen.

3. Maak gebruik van technologie

Tegenwoordig kun je met handige tools en software het wervingsproces makkelijker maken. Met bijvoorbeeld slimme systemen kun je snel zien welke kandidaten goed passen bij de functie die je aanbiedt. Daarnaast kun je chatbots inzetten om eerste vragen van sollicitanten te beantwoorden. Zo kunnen HR-medewerkers hun tijd besteden aan belangrijke gesprekken.

4. Kijk naar persoonlijkheid, niet alleen ervaring

Natuurlijk is het belangrijk dat iemand de juiste ervaring en vaardigheden heeft. Maar het is minstens zo belangrijk dat iemand goed in je team past. Iemand die bij de bedrijfscultuur past, blijft vaak langer en is gemotiveerder. Let daarom niet alleen op een mooi cv, maar ook op de persoonlijkheid en waarden van de kandidaat.

5. Bied flexibiliteit aan

Veel mensen hechten steeds meer waarde aan een goede balans tussen werk en privé. Ze willen bijvoorbeeld deels thuiswerken of flexibele werktijden hebben. Bedrijven die hierop inspelen, maken meer kans om het juiste personeel te vinden. Het is een simpele manier om aantrekkelijker te worden als werkgever.

Conclusie

In deze uitdagende arbeidsmarkt is het belangrijk om je wervingsproces slim aan te pakken. Een goed bedrijfsimago, hulp van je medewerkers, technologie en aandacht voor persoonlijkheid en flexibiliteit zijn belangrijke factoren die je kunnen helpen om makkelijk en snel personeel te werven.

Ben je ook op zoek naar een leuke manier om je medewerkers of klanten te verrassen tijdens de feestdagen? Kijk dan eens naar Christmas Crackers. Ze zijn perfect om een feestelijke sfeer te creëren!

Previous Hoe maak je een marketingplan?
This is the most recent story.